Kerkstraat Appartementen (Amsterdam)

In 2016 zijn we gevraagd om in samenwerking met DSTRCT en Huizenmij het project Kerkstraat appartementen Amsterdam aan te gaan. Een monumentaal pand omtoveren tot high end appartementen, iets waar DDPM zijn handen niet voor omdraait!

Na een schouw ter plaatse is geconstateerd dat de staat van het pand van slechte kwaliteit was. Het casco had diverse gebreken zoals lekkages en slecht afgewerkte details maar ook de afbouw die reeds was aangevangen was van een zeer matige kwaliteit. Dat bleek ook wel tijdens het slopen van het plafond. Met 1 rukje kwam het gehele plafond van 60m² naar beneden zeilen.

Samen met de makelaar is de ontwerpafdeling van DDPM het concept gaan ontwikkelen waarbij de term “Parisian Chique” 1 van de stijlkenmerken is. Dit houdt in dat er een combinatie van modern en eigentijds strakke meubelen in combinatie met klassiek lijstwerk en her en der industriële kenmerken is ontstaan. Zes verschillende appartement qua afmeting en buitenruimte die allen van moderne technieken zijn voorzien zoals een domoticasysteem maar ook luxe keukens, vaak meerdere badkamers per appartement en compleet ingericht van toiletrolhouder tot beddensprei.

Naast het ontwerp is DDPM ook verantwoordelijk voor al het bijbehorende tekenwerk, bouwbegeleiding en vergunningstraject.