NEMO Science Museum (Amsterdam) - Maak je wereld groter met NEMO

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen, van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie zijn. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder alledaagse dingen zijn.

In de winter van 2017 is DDPM benaderd door NEMO Science Center in Amsterdam voor de begeleiding van de verbouwing van de foyer. De foyer bevindt zich op de tweede etage in één van de meest bekende musea van Nederland, welke is gehuisvest in het iconische pand van Renzo Piano op het Oosterdok in Amsterdam. Nemo is al een aantal jaar bezig met het vernieuwen van de diverse algemene ruimten in het pand. Na de verbouwing van onder andere de coffee corner, het lunchrestaurant en de entree was het nu tijd voor de foyer.

Deze licht gedateerde ruimte functioneerde niet meer naar behoren en was toe aan een modernisering. Standard Studio heeft met een fris en tijdloos ontwerp de ruimte getransformeerd in een gezellige lunchruimte waar een broodje onder de boom kan worden genuttigd. In het ontwerp wordt de natuurlijke afwerking uit de overige algemene ruimten in het pand doorgezet. Hiermee ontstaat een eenheid in het gehele museum. Frisse kleuren, ruw staal, massief hout en een overdaad aan planten maken het plaatje compleet.

DDPM heeft het definitief ontwerp van Standard Studio vertaald naar een technisch uitvoeringsset wat de leidraad heeft gevormd voor het offertetraject. Na de gunning is DDPM intensief betrokken geweest bij de volledige uitvoering tijdens de bouw. De nauwe samenwerking met NEMO heeft er voor gezorgd dat het museum volledig open is gebleven tijdens de 5 weken durende verbouwing. De ruimte is volledig gestript tot casco en voorzien van een nieuwe vloer en akoestisch plafond. Daarnaast is er een professionele horeca keuken geplaatst en is de gehele ruimte voorzien van nieuw meubilair. De nieuwe verlichting en enkele iconische interieuritems, waaronder de spectaculaire bomen, creëren een totale nieuwe beleving.

Met de nieuwe invulling van deze ruimte biedt Nemo nu naast het faciliteren van de koffie- en lunchfaciliteiten ook ruimte voor optredens, vergaderingen en congressen. De foyer vormt hierbij een mooi verlengstuk op de reeds bestaande vergaderruimten.

Tijdens het Weekend van de Wetenschap (6 en 7 oktober 2018) is gebleken dat het vernieuwde concept goed aanslaat bij de bezoekers en dat NEMO klaar is voor de toekomst!