The Hendricks (Amsterdam) - Meer dan een hotel

The Hendricks is een mooi en luxe designhotel dat in samenwerking met DDPM gerealiseerd is. In juli 2017 heeft het de deuren geopend en het is zeker de moeite waard om hier een nachtje te slapen!

In 2016 en 2017 is DDPM betrokken geweest bij de verbouwing van twee 17e-eeuwse monumentale grachtenpanden aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam met uitzicht op het IJ. Nadat in het verleden hier een bank gevestigd was zijn de panden volledig tot het monumentale casco teruggebracht en omgebouwd tot een viersterren boutique hotel in de Prins Hendrik-stijl naar een ontwerp van Fusion Interiors Group.

Het hotel biedt plaats aan 25 kamers die allen uniek zijn. De kamers zijn ontworpen in drie Prins Hendrik gerelateerde thema’s: handel, reizen en romantiek. De verschillende thema’s komen nadrukkelijk in de indeling en afwerking naar voren. Dit unieke hotel doet eer aan de geschiedenis van het pand en Amsterdam.

De opdrachtgever heeft bewust gekozen voor een nauwe samenwerking tussen de architect en het projectmanagement waarbij DDPM ook het vergunningstraject (incl. bestemmingsplanwijziging) en het technisch tekenwerk voor haar rekening heeft genomen.